Volledig scherm
Maartje Goderie.

Maartje Goderie sporter van het jaar

NIJMEGEN - Hockeyster Maartje Goderie mag zich sporter van het jaar 2012 van de gemeente Nijmegen noemen. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Sportprijzen. Goderie beleefde haar laatste jaar in het nationale hockeyteam. Als international won ze onder meer twee Olympische titels, een wereldtitel en twee Europese titels. Met haar club Den Bosch werd ze Nederlands kampioen.

De jury van de sportprijzen spreekt van ‘een indrukwekkende carrière, waar Nijmegen zeer trots op is’.

De overige prijzen gingen naar rolstoeltennisster Marjolein Buis (gehandicapte sporter van het jaar), judoka Geneviève Bogers (jeugdsporter), Ad Frik (vrijwilliger van het jaar, voetbalclub Orion), seniorenteam cross van atletiekvereniging Cifla (sportploeg) en de jongens A1 van de Nijmeegsche Mixed Hockey Club (jeugdsportteam). Edison Nijmegen won de sportvernieuwingsprijs met een project dat sportplekken voor studenten in kaart brengt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.