Maite Hontelé is nieuwe artistiek leider van Music Meeting

NIJMEGEN - International Music Meeting Festival heeft een nieuwe artistiek leider aangesteld: Maite Hontelé. Zij gaat het festival verder vormgeven in haar missie om een groot publiek te bereiken met avontuurlijke muziek. Hontelé was al programmeur van het festival. 

Hontelé, die in haar jeugd in Haaften begon met trompet spelen, heeft haar sporen verdiend als latin-trompettist en bandleider. Tijdens haar wereldwijde tournees bouwde zij een breed muzieknetwerk op. Sinds het midden van de jaren 90 speelde de trompettist in diverse (salsa)bands. 

Colombia

Volledig scherm
Maite Hontelé, artistiek leider van de Music Meeting. © Music Meeting

In 2008 ging ze met Cubop City Big Band naar Colombia voor een optreden tijdens het jazzfestival van Medellín; daarna besloot ze om naar Colombia te verhuizen. Hontelé bleef er ruim tien jaar wonen en vormde er een eigen band. 

Sinds haar vestiging in Nederland, begin dit jaar, draagt ze bij aan het programma van Music Meeting. Ze maakt zich graag sterk voor muzikale samenwerkingen en een diversiteit aan stijlen. Ook zet Hontelé zich in voor een groter aandeel van vrouwen op muziekpodia.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.