Volledig scherm
Dick Bruna bij de opening van een expositie van Nijntje in Madurodam, februari 2015. © anp

Maker van Nijntje krijgt een straatnaam in Nijmegen

NIJMEGEN - Dick Bruna, de maker van de wereldberoemde kinderboeken van Nijntje, krijgt een straatnaam in Nijmegen. In de nieuwbouwwijk Grote Boel, die al meerdere straten kent met namen uit de moderne literatuur, komt een Dick Brunastraat. Aan die straat komen woningen en het toekomstige gebouw van basisschool De Uitdaging.

De school is niet alleen te bereiken via die nieuw aan te leggen straat, maar ook via een fietspad. Dat fietspad krijgt eveneens een naam van een wereldberoemde jeugdboekenschrijver: het Thea Beckmanpad. Beckman is bekend van een rij veelgelezen historische romans als Kruistocht in spijkerbroek en Geef me de ruimte.

Dick Bruna, wiens Nijntje in het buitenland bekend is als Miffy, overleed in februari vorig jaar op 89-jarige leeftijd. Als richtlijn voor straatnamen geldt in Nijmegen dat personen al tien jaar dood moeten zijn. Bij Bruna heeft de commissie straatnaamgeving een uitzondering gemaakt, omdat 'hij van onbesproken gedrag' is. Thea Beckman overleed in 2004. Naar haar is de prijs genoemd voor het beste historische jeugdboek.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.