Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man (31) loopt weg uit ziekenhuis in Nijmegen en verdwijnt spoorloos

Een man uit Ommen is twee dagen spoorloos. De Ommenaar liep zondag weg uit het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De politie maakt zich zorgen om de man.

De vermiste man werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis. De politie wil vanwege privacyoverwegingen niet inhoudelijk ingaan op de opname, maar laat weten dat het ging om ‘een onverwachte opname’. 

Wanneer de vermiste man werd opgenomen in het ziekenhuis laat de politie eveneens in het midden. Sinds zondagmiddag 16.15 uur is de Ommenaar spoorloos.

De politie maakt zich zorgen om de man. ,,Het is wel opmerkelijk dat iemand wegloopt uit een ziekenhuis. Dat roept wel vragen op en wij willen graag weten of het goed met hem gaat’’, aldus politiewoordvoerder Simen Klok. Klok laat weten dat de vermiste niet afhankelijk is van medicatie.

De politie heeft momenteel geen aanwijzingen waar de vermiste Ommenaar zich momenteel begeeft. ,,Wij zijn momenteel niet concreet ergens aan het zoeken. Wij doen een beroep aan mensen om uit te kijken naar de vermiste man’’, vervolgt Klok.

Overheid

De Ommenaar werd begin deze week door familieleden als vermist opgegeven. De politie Nijmegen deelde vanmiddag een oproep om uit te kijken naar de vermiste man.

Klok: ,,Hij staat nu officieel geregistreerd als vermist. Dat betekent dat als hij ergens in het land in contact komt met de overheid dat de politie dan een seintje krijgt.’’

De politie Nijmegen verspreidde in een bericht op Facebook een signalement van de man: 1.86 lang en een normaal postuur. Als kleding droeg hij een trui met bloemenprint, grijs/blauwe Brunotti jas met capuchon, grijze spijkerbroek en bruine hoge schoenen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.