Volledig scherm
© ANP XTRA

Man (44) uit Nijmegen verleidde gamende jongens met virtueel geld

ARNHEM – Een 44-jarige Nijmegenaar richtte binnen de populaire game Minecraft een community op en kreeg een twaalfjarige jongen zover dat hij seksueel getinte blootfoto’s en filmpjes stuurde in ruil voor virtueel geld en rangen.

En dat terwijl hij in een schorsing liep voor precies hetzelfde. Toen ging het om een elfjarige jongen.

Begeleid wonen

Maar de man, die op jongens valt, bezwoer de rechtbank dat het niet nog een keer gaat gebeuren. Hij woont nu begeleid en wordt streng gecontroleerd. Hij mag niet op internet en mag niet komen op plekken waar veel jongens komen zoals voetbalvelden.

De rechtbank veroordeelde de Nijmegenaar in september 2017 voor het misleiden van de elfjarige jongen in 2016. Hij kreeg toen een werkstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar met de begeleiding en de verboden die al ingingen toen zijn hechtenis werd geschorst.

Eigenlijk had het verleiden van de twaalfjarige jongen begin 2017 toen in de berechting meegenomen moeten worden. Dat is niet gebeurd. De officier van justitie kon gisteren niet meer dan een werkstraf van veertig uur eisen. Daarnaast vroeg ze nog eens een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar met de verboden als bijzondere voorwaarde met een extra lange proeftijd van vijf jaar.

Chatgesprekken

Het kwam uit toen de vader van de twaalfjarige jongen op de telefoon van zijn zoon chatgesprekken aantrof met de verdachte en seksueel getinte filmpjes van de jongen. Het kind vertelde dat de man niet alleen virtueel geld maar ook bepaalde rangen had beloofd als hij de filmpjes en foto’s van zichzelf maakte.

De verdachte erkende het allemaal op de rechtbank. Hij was hoofdbeheerder van het spelletje en kon dus bepaalde rangen uitdelen. Hij was in gesprek geraakt met de jongen en had op een gegeven voorgesteld te kletsen op skype. Vervolgens had hij hem gemanipuleerd, erkende hij. Hij had vier filmpjes gekregen. Hij had de jongen gezegd dat hij het niet aan anderen mocht vertellen.

Overwicht

De officier van justitie verwijt hem dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn overwicht. Wat haar betreft gaat het om ontuchtige filmpjes en foto’s en was de verdachte daarmee in het bezit van kinderporno.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.