Volledig scherm
De verdachte bond het meisje uit Nijmegen vast, blinddoekte haar en pijnigde haar. Foto ter illustratie. © ANP

Man bindt vijftienjarig meisje uit Nijmegen vast en heeft seks met haar

ARNHEM – ,,Al staat een vijftienjarig meisje naakt voor je te dansen, dan nog heb je van haar af te blijven.” De officier van justitie reageerde donderdag met die woorden op een 24-jarige verdachte uit Enschede die zegt dat hij weliswaar seks heeft gehad met een vijftienjarig meisje uit Nijmegen, maar dat het initiatief bij haar had gelegen.

De officier eiste anderhalf jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk tegen hem, plus behandeling. Ze benadrukte dat de wet seks met een kind niet toestaat, omdat een kind de gevolgen niet kan overzien. “En ze was een kind. Een iel, kwetsbaar meisje.”

Niet alleen was de verdachte zes jaar ouder toen het twee jaar geleden gebeurde, in chatgesprekken tussen de twee is volgens de officier duidelijk te zien hoe overheersend hij was en haar dingen liet doen. Het meisje stuurde hem foto’s en filmpjes waarop ze seksuele handelingen met zichzelf verrichtte.

Midden in de nacht

Uiteindelijk kwam hij twee keer naar Nijmegen. Zij stapte bij hem in de auto en ze reden naar de Ooypolder. Die eerste keer bleef het bij knuffelen, aldus de verdachte. De tweede keer was het midden in de nacht en ging het verder. Volgens het meisje ging het beide keren om seks.

En niet zomaar seks. Hij bond haar vast, blinddoekte haar en pijnigde haar. Omdat zij dat wilde? “U zoekt iemand op internet om mee te praten omdat u problemen hebt en dat mondt uit in behoorlijk experimentele seks met een jong meisje. Dat is nogal wat, om een kwetsbaar meisje in zo’n situatie te brengen”, hield de rechtbank hem voor. De man bleef zeggen dat het meisje degene was die het had voorgesteld.

Zijn raadsvrouw vindt niet dat er sprake is van een meisje dat niet overzag wat ze deed. Ze benadrukte dat haar cliënt niet de enige was met wie het meisje seksuele afspraken had.

Chatgesprekken

De zaak kwam aan het rollen toen de moeder van het meisje foto’s en filmpjes en chatgesprekken in de telefoon van haar dochter vond. Het ging niet alleen om de verdachte. Ook tegen twee mannen van 30 en 55 jaar eiste de officier van justitie celstraffen voor misbruik van het meisje.

Uitspraak: over twee weken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.