Man die aan de deur kwam met ‘vaag verhaal’ is aangehouden voor oplichting

NIJMEGEN - Een Arnhemmer die wordt verdacht van tenminste tien oplichtingen in Nijmegen is zondag aangehouden door de politie. Door smoesjes wist hij geld van mensen aan de deur te stelen. 

,,De laatste weken werd Nijmegen geteisterd door de oplichter", zegt wijkagent Ruben Vermeulen. Bewoners uit onder meer de wijk Waterkwartier deden aangifte tegen de man.

Zelfde verhaal 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Richard Hogeveen

De serieoplichter vertelde vaak hetzelfde verhaal als hij bij mensen had aangebeld. De man zou verderop in de straat wonen maar zijn buitengesloten. Daarom had hij geld nodig voor bezine of de trein om een reservesleutel bij zijn vriendin op te halen. Beloftes om het geleende geld terug te brengen, kwam hij nooit na. 

De man is maandag weer op vrije voeten gesteld, maar hij moet zich op een later moment nog wel voor een rechter verantwoorden. De politie waarschuwde in november voor een ‘man met een vaag verhaal’ die aan deuren kwam. Of het om deze Arnhemmer gaat, is nog niet bekend. De recherche doet onderzoek naar de zaak. 

Advies

Als mensen twijfelen wie ze voor de deur hebben, adviseert de politie om te vragen van welke organisatie de persoon in kwestie is. Vraag dan ook om een identiteitsbewijs. Bij heterdaad kan er uiteraard met het alarmnummer 112 worden gebeld. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.