Volledig scherm
© ANP

Man die kinderen van 5 en 7 mishandelde niet terug de cel in

NIJMEGEN – Een 27-jarige Nijmegenaar is woensdag veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin en haar kinderen (5 en 7). Hij hoeft echter niet direct terug de cel in.

Als buren de kinderen in oktober al een half uur lang horen schreeuwen, bellen ze de politie. De agenten treffen bij de woning in de Nijmeegse wijk Meijhorst twee huilende kinderen met hun moeder aan. Het jongetje van zeven heeft striemen op zijn keel.

De huisarts ziet dat het jongetje moeilijk kan drinken en moet hoesten. In het ziekenhuis worden blauwe plekken op zijn borst en letsel aan zijn arm geconstateerd.

Keel dicht

De moeder verklaart dat haar partner de jongen heeft geslagen en zijn keel heeft dichtgeknepen. Ook vertelt ze dat hij haar en haar dochter heeft mishandeld. De man zegt dat hij ruzie heeft gekregen met zijn vrouw en haar heeft geduwd, maar ontkent dat hij de kinderen iets heeft aangedaan.

De man zat 87 dagen in voorarrest. Van de rechtbank in Arnhem hoeft hij de cel niet meer in maar hangt hem wel nog 73 dagen boven het hoofd als hij weer de fout in gaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.