Volledig scherm
© Richard Hogeveen

‘Man die met vaag verhaal aan de deur geld vraagt is nog steeds actief in Nijmegen’

NIJMEGEN - Er gaat nog steeds een man langs de deuren met een vaag verhaal om mensen geld afhandig te maken. De politie waarschuwde vorige week al voor deze persoon die in Nijmeegse en Arnhemse wijken actief is. Vrijdagavond was hij actief op de Molenweg in Nijmegen.

Dat meldde een inwoonster van Nijmegen aan De Gelderlander. De man kwam aan de deur met de smoes dat hij de buurman was van een paar huizen verderop en dat de deur achter hem was dichtgevallen. Hij moest dringend naar het ziekenhuis en wilde geld voor een treinkaartje. Omdat de man een fiets bij zich had, wantrouwden de bewoners van de Molenweg het verhaal en vroegen hem te vertrekken. De man ging daarop weg zonder moeilijk te doen.

Eerdere meldingen uit Nijmeegse wijken als De Biezen, Nijmegen-Oost, de Benedenstad en het Waterkwartier, gaan over een soortgelijk verhaal. Het signalement is een kleine, dikke man gaat met donker haar en donkere ogen. Soms scheldt hij als mensen hem geld weigeren.

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.