Volledig scherm
© ANP

Man met vals identiteitsbewijs na fikse achtervolging opgepakt: nog ruim acht jaar cel

NIJMEGEN - Een man is dinsdag opgepakt door de politie, nadat hij in de Nijmeegse Stadswinkel een Burgerservicenummer wilde aanvragen door gebruik te maken van een identiteitskaart van iemand anders. Agenten kwamen de Stadswinkel binnen, waarna de man het direct op een rennen zette. 

Kennelijk voelde de man nattigheid toen hij de politie zag, zo schrijft de Wijkagent Nijmegen-Oost op Instagram. Niet veel later zagen agenten de man weer op de Oranjesingel. Daar ging hij er opnieuw direct vandoor. 

Diverse klimpartijen

Door tips van omstanders kon de politie hem alsnog traceren. Na diverse klimpartijen pakten ze hem op de Van Schevichavenstraat op. 

Op het bureau werd duidelijk dat de man onder meerdere namen bekend stond. Dat ontdekten agenten door een vingerafdruk. Ook bleek hij nog acht jaar en acht maanden celstraf uit te moeten zitten in zijn thuisland Polen. 

You can run, but you can't hide', schrijft de politie over het incident, dat ze omschrijven als een ‘Obstacle Run’.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.