Man snapt niet dat hij cel in moet na sm-seks met meisje (15) uit Nijmegen

ARNHEM/ NIJMEGEN - ,,Dus ik moet zitten?” Een 24-jarige man uit Enschede toonde zich vrijdag verbaasd dat de rechtbank hem een gevangenisstraf oplegde omdat hij twee keer seks heeft gehad met een vijftienjarig meisje uit Nijmegen. Hij bond haar daarbij vast, blinddoekte haar en pijnigde haar.

De rechtbank veroordeelde hem tot veertien maanden cel, waarvan negen maanden, voorwaardelijk plus een behandeling en een werkstraf van 240 uur. Verder moet de man het meisje tweeduizend euro schadevergoeding betalen.

Quote

Dat is nogal wat, om een kwetsbaar meisje in zo’n situatie te brengen

Niet zijn initiatief

De man heeft steeds gezegd dat het initiatief van het meisje was gekomen. Maar zelfs als dat zo is, aldus de rechtbank, dan nog is sprake van ontucht. Gezien haar jonge leeftijd en het verschil met hem. Daar komt het sm-karakter van de seks nog bij.

De twee leerden elkaar twee jaar geleden kennen via internet. Ze hadden allebei problemen en konden goed met elkaar praten, aldus de man. De chatgesprekken kregen op een gegeven moment een seksuele lading.

Filmpjes 

Volledig scherm
© Thinkstock

Zij stuurde hem filmpjes waarop ze seksuele handelingen met zichzelf verrichtte. Twee keer reed hij naar Nijmegen en bracht hij sm-attributen mee. Zij stapte bij hem in de auto, ze reden naar de Ooijpolder en in de auto hadden ze seks met gebruik van de attributen.

,,U zoekt iemand op internet om mee te praten, omdat u problemen hebt en dat mondt uit in behoorlijk experimentele seks met een jong meisje. Dat is nogal wat, om een kwetsbaar meisje in zo’n situatie te brengen”, hield de rechtbank hem op de zitting twee weken geleden voor.

De man heeft zich inmiddels zelf aangemeld om therapie te gaan volgen. Boos om het vonnis verliet hij de rechtszaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.