Man uit Berg en Dal opgepakt voor ongeluk in Nijmegen waarbij vijf gewonden vielen

NIJMEGEN - Agenten hebben na een zwaar ongeluk op de kruising van de Marialaan en de Tunnelweg in Nijmegen maandag één van de betrokkenen opgepakt. Het gaat om de bestuurder van één van de voertuigen die bij het ongeval betrokken was: een 23-jarige man uit Berg en Dal.

Wat de precieze oorzaak van het ongeval is en wat de rol van de aangehouden man is, wordt nog onderzocht door de politie.

Volledig scherm
Twee auto's botsten op elkaar in Nijmegen. © DG

Bij de botsing, die iets na 17.00 uur gebeurde onderaan de Tunnelweg, raakten vijf personen gewond. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van hun verwondingen, is nog niets bekend. 

Files
De twee wagens raakten flink beschadigd bij het ongeval. De politie heeft het kruispunt meerdere uren afgesloten en het overige verkeer omgeleid. Door het ongeluk stonden er lange files op de omliggende wegen. Ook het verkeer rondom het centrum liep vast. 

De vijfsprong, waar de Tunnelweg, de Marialaan, de Tweede Oude Heselaan, de Koninginnelaan én de Krayenhofflaan bij elkaar komen, wordt door buurtbewoners omschreven als ‘gevaarlijk’ en ‘onoverzichtelijk’. Er zouden dagelijks ‘bijna-ongelukken’ plaatsvinden met fietsers die door rood rijden of automobilisten die niet goed opletten met afslaan.

Vijfsprong aanpassen

Desondanks staat het punt bij de gemeente niet bekend als een gevaarlijk. ,,In de vijf jaar voor het ongeluk van maandagavond is er vijf keer een ongeval geweest’’, laat een woordvoerder van de gemeente optekenen. ,,Waarvan slechts één keer met letsel.’’

Toch gaat er binnenkort door de gemeente gekeken worden naar het kruispunt. Dat heeft alles te maken met de geplande bouw van een westelijke ingang bij het station van Nijmegen. ,,Omdat de verkeerssituatie daar dan in z'n geheel verandert, nemen we ook gelijk het naastgelegen kruispunt mee’’, aldus de woordvoerder. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.