Volledig scherm
Een beginnend bestuurder ging op de A32 bij Steenwijk flink in de fout. © Archief Tom van Dijke

Man uit Nijmegen scheurt dronken over A32 bij Steenwijk

NIJMEGEN/STEENWIJK - Een 41-jarige automobilist uit Nijmegen is in de nacht van zaterdag op zondag bij Steenwijk flink in de fout gegaan. De beginnend bestuurder maakte het zo bont, dat de politie zijn rijbewijs om twee redenen kon invorderen.

De automobilist viel op bij surveillerende agenten, omdat hij slingerend en met hoge snelheid over de A32 reed. Zijn snelheid werd geklokt op 190 kilometer per uur, waar 130 is toegestaan.

De Nijmegenaar bleek onderweg van Leeuwarden naar zijn woonplaats. Hij had net een half jaar zijn rijbewijs. Bij controle bleek de man ook veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij had zo veel alcohol in zijn bloed, dat ook voor deze overtreding zijn rijbewijs kon worden ingevorderd.

Naast de twee boetes wordt de bestuurder aangemeld bij het CBR voor een cursus of een onderzoek of hij überhaupt nog geschikt is om aan het verkeer deel te nemen, of dat hij opnieuw zijn rijbewijs moet halen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.