Ondernemer Marcel Boekhoorn tijdens de persconferentie over de overname van Hema.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Marcel Boekhoorn tijdens de persconferentie over de overname van Hema. © ANP

Marcel Boekhoorn (60): het kleurrijke leven van de Nijmeegse volksjongen die miljardair werd en de Hema verloor

BENNEKOM - Niet alles wat selfmade miljardair Marcel Boekhoorn aanraakt, verandert in goud. Maar met Hema had hij heel andere plannen dan buitenspel te worden gezet door een groep buitenlandse schuldeisers.

19 reacties

 • Politiekincorrect

  2 jaar geleden
  Dat is financieel niet logisch, hij zal er dan minimaal net zoveel voor neer moeten leggen als nu afgewaardeerd is aan schulden. De nieuwe eigenaren zijn niet achterlijk. Als hij bereid is dit te dragen, had hij maandag net zo makkelijk 50 miljoen kunnen aftikken. Was hij nog steeds eigenaar en had hij door kunnen gaan. De waarde van de schulden was op enig moment slechts 60% van de nominale waarde, als je echt wilt investeren was dat het moment om die obligaties terug te kopen voor een koopje. Als je dat dan niet doet, kom je nooit meer terug. Dus wilde hij geen enkele cent meer investeren. 
 • Politiekincorrect

  2 jaar geleden
  Mij maakt die boekwinst van een miljard niet uit. Maar kom niet aan met emotionele verhaaltjes over het redden van bedrijven. Marcel doet het alleen voor zichzelf en alle sprookjes over redden bedrijven zijn onzin. Anders had Marcel maandag wel die schamele 50 miljoen op tafel gelegd. Dan was hij nog steeds de man die Hema redt. Hij schuwt er zelfs niet voor terug om verrekenbare verliezen naar een ander BV te sluizen, hetgeen kansloos is maar dat terzijde. Als je echt groot bent dan redt je Hema door de leningen over te nemen en af te lossen. I rest my case.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  En toch zou ik er niet raar van opkijken als hij straks bij een vernieuwde verkoop, alleen of samen met Frits van Eerd, de Hema weer koopt, al is het maar omdat wellicht zijn gekrenkte trots meer waard is voor hem dan het geleden verlies. Bovendien heeft de Hema nu een veel lagere schuld. Het is destijds fout gegaan toen Maxeda (het vroegere Vendex-KBB) de Hema verkocht aan Lion Capital, wat nooit  had moeten gebeuren.
 • Politiekincorrect

  2 jaar geleden
  uh even voor de goede orde duidelijkheid, Hema is nu van een ander, Boekhoorn kan geen enkele zet meer doen. tenzij de eigenaren Hema opnieuw verkopen...maar dan doen ze dat vast niet voor een appel en een ei. Boekhoorns trots is gekrenkt, Hema gaat hij nooit meer bezitten en geld in stoppen. ook niet in NEC trouwens. Dreigen met ik beraad me op de volgende stap klinkt als een verliezer die niet wil toegeven. Valt me nog mee dat ie geen rechtszaak aanspant. Die had hij glansrijk verloren.
 • novio

  2 jaar geleden
   maar hoe komt die dan aan zijn miljarden zo slecht toch niet gedaan en wat is er op tegen om winst te maken willen toch alle ondernemers kijk eens naar den haag wat daar met nl belastinggeld wordt opgestookt

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.