arjon van de Sande heeft na corona geen reuk en smaak meer.
Volledig scherm
PREMIUM
arjon van de Sande heeft na corona geen reuk en smaak meer. © Paul Rapp

Marjon heeft reuk- en smaakverlies door corona en krijgt nu training: ruiken aan potjes eucalyptus, kruidnagel, limoen en roos

NIJMEGEN - 60 tot 70 procent van alle coronapatiënten heeft reuk- en smaakverlies. Bij 10 procent is dat na twee maanden nog niet over. De Nijmeegse Marjon van de Sande proeft en ruikt al niet meer sinds half december. ,,Je wordt er onzeker van als je niet meer weet hoe je huis of hoe je zelf ruikt.”

10 reacties

 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Marjon trekt anders wel een heel vies gezicht bij het drinken van dat drankje 😉😉
 • Mies Gooyer

  2 jaar geleden
  6.48 uur Lichte daling coronapatiënten in ziekenhuizen. 18 uur, tegenovergestelde bericht. Gisteren: daling. Héél duidelijk allemaal. Ik ga uit van de daling, die ook mijn buurman ziet op zijn werk. Dus nogmaals, het afschaffen van de avondklok en openen van terassen werpen hun vruchten af ;-) Je leeft maar één keer, dus zolang het kan, maak er wat moois van. Jaren binnen zitten of 2 maanden geen smaak en reuk? Alles is een risico, je hele leven lang.
 • Joris Goedbloed

  2 jaar geleden
  @Anton van Driel, Anton ik heb het artikel gevonden met de gegevens uit jou bericht hier. Het verlies van reuk en smaak is inderdaad niet nieuw zo blijkt. Bij de omschreven griep epidemie in 2013 2014 deed dit zelfde verschijnsel zich ook voor volgens dat artikel. Een belangrijk gegeven...!
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Nee Joris, ik ben het met Rob eens, de wereld staat in brand en jij ruikt het niet eens.
 • Anton van Driel

  2 jaar geleden
  Trouw heeft op 31 januari 2014 een artikel geplaatst over exact dit onderwerp alleen betrof het de griep. Ik heb geprobeerd een link te plaatsen maar die kwam er niet doorheen, dit bericht zonder link hopelijk wel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen