Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Massale vechtpartij aan de Waalhaven draaide om een meisje

NIJMEGEN - De massale vechtpartij die afgelopen zaterdagavond plaatsvond aan de Waalhaven in Nijmegen, houdt zeer waarschijnlijk verband met een eerder incident op de Nijmeegse Waalkade. Daarbij zou een minderjarig meisje zou zijn mishandeld. Dat melden ingewijden. 

De politie arresteerde zaterdag tien mannen bij de vechtpartij, waarbij één persoon lichtgewond raakte. Een 23-jarige man uit Oss zit in ieder geval nog twee weken vast in voorarrest, bepaalde de rechter-commissaris deze week. De overige vechtersbazen zijn weer op vrije voeten, maar blijven door justitie voorlopig wel als verdachte aangemerkt.

Ruzie tussen groepen

De confrontatie aan de Waalhaven was zeer waarschijnlijk de climax van een ruzie tussen vijf mannen uit de regio Oss  en een groep Nijmegenaren van Syrische komaf. 

De Ossenaren beweren dat ze donderdagavond 10 mei op de Waalkade een jong meisje tegenkwamen dat in paniek was, huilde en ook gewond zou zijn. Een 19-jarige Nijmegenaar zou daarbij zijn geweest. Politie en ambulance kwamen ter plaatse en ontfermden zich over het meisje. Een politiewoordvoerster kan niet zeggen wat er precies is gebeurd. ,,Mede omdat het meisje geen aangifte heeft gedaan."

Mishandeld

De Ossenaren vermoeden dat het meisje is mishandeld door de 19-jarige. Afgelopen zaterdag kwamen zij hem ter hoogte van Bloemerstraat in Nijmegen opnieuw tegen, in het gezelschap van enkele vrienden. Na een felle woordenwisseling, die zou zijn uitgemond in een achtervolging per auto, kwam het bij de Waalhaven tot een confrontatie. Daarbij werd ook een mes getrokken. De politie arresteerde vechtersbazen uit beide kampen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.