Mats (25) is de beste barista van de Benelux: ‘Zoals mensen naar wijn kijken, zouden ze ook naar koffie moeten kijken’

videoNIJMEGEN - Hij is 25, woont in Nijmegen en heeft net zijn master Human Geography afgerond aan de Radboud Universiteit. Maar sinds woensdag mag hij daar nóg een titel aan toevoegen: Mats Jansen is namelijk ook de beste barista van de Benelux. 

6 reacties

 • Jaap Stoeller

  1 week geleden
  Ik zou ook graag een Sage koffiemachine hebben, maar ik vind € 540 te veel voor een espressoapparaat. Ik doe het dus maar met mijn Dolce Gustoapparaat van € 65. Espresso Intensocups erin en.......heerlijke espresso.
 • Geert kolks

  1 week geleden
  @ Patrick Of Starbucks. Ook niet te drinken , hoewel er mensen zijn die het een geweldig drankje vinden
 • patrick wijgman

  1 week geleden
  ....Koefnoen heeft ooit een geweldige sketch over de "barista" gemaakt.....( youtube). Maar idd er is bestaat zeker slechte koffie...ga voor de grap eens bij de McDonald "koffie" to go halen ...pffff
 • Wil Kaap

  1 week geleden
  Ik heb gewoon mijn kleine filter koffie apparaat en ben daar dik tevreden mee. Wat een nonsens. Een lekker glas wijn is ook goed.
 • Jan van Lent

  1 week geleden
  In de laatste alinea legt Mats het uit: Zwart! zo hoort koffie! Espresso dus. of een Turkse filterkoffie, of een Griekse of zelfs een ristretto! Dat is koffie. Dat is het proeven van de authentieke smaak. Zonder het daadwerkelijk uit te spreken zegt Mats dus dat koffie mengen met kruiden en sapjes of nog erger soja- of havermelk gewoon een hipsterdrankje is. Herstel: Soja- en Haversap bedoel ik, want melk komt niet uit planten, maar uit een zoogdier.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.