Matthijs laat zijn hond uit in de stank van schepen: ‘Benzinelucht blijft hangen op het strand’

NIJMEGEN - Matthijs Wierink is een van de 1.300 mensen die een petitie tegen ontgassen heeft ondertekend. Hij ruikt de benzinelucht regelmatig.

Wanneer Matthijs Wierink (50) met zijn hond over het strand langs de Waal loopt en het is windstil, dan ruikt hij het soms: een duidelijke benzinelucht. Niet even een wolkje, maar wel minutenlang.

Het overkomt hem een paar keer per jaar. ,,Die benzeenlucht blijft dan hangen op het strand. Kennelijk is er dan een tankschip langs gevaren die zijn ruimen heeft ontgast’’, zegt Wierink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.