Exterieur van het Radboudumc.
Volledig scherm
PREMIUM
Exterieur van het Radboudumc. © ANP

Medisch oncoloog Radboudumc ging tientallen keren in de fout

NIJMEGEN - Een medisch-oncoloog van het Radboudumc heeft de afgelopen jaren bij ruim veertig patiënten ernstige fouten gemaakt ‘op medisch-inhoudelijk, communicatief of organisatorisch vlak’.  Bij nog eens drie andere patiënten was de medisch-oncoloog verantwoordelijk voor een calamiteit of mogelijke calamiteit waardoor ze patiënten in gevaar heeft gebracht.

9 reacties

 • Patch

  11 maanden geleden
  Oncologie is multidisciplinair.... ligt het dan aan de oncoloog? Foto’s wel goed bekeken? Biopt goed geïnterpreteerd? Advies behandeloverleg genegeerd?
 • Orpheus

  11 maanden geleden
  Iemand met zo'n publiek beroep en en een gevaar levert voor de volksgezondheid moet publieke vermeld worden. Ik wil deze arts nooit meer tegen kunnen komen. 
 • Marian Stoffels

  11 maanden geleden
  Mijn zus is 1 van de drie, zij kreeg onterecht 4 keer een chemo en bleek geen leverkanker te hebben gehad.
 • Patries

  11 maanden geleden
  Als je met mensenlevens werkt is er geen ruimte om de werknemer te beschermen als deze veelvuldig steken laat vallen. Je dient die mensenlevens te beschermen. 
 • Patch

  11 maanden geleden
  Retro-spectoscoop is zelden genadig als je zoekt naar verwijtbaarheden! Situaties uit verband van destijdse context beoordelen... tricky. Dus plots van functionerend naar disfunctionerend? Verbetertraject? Mijn gedachten gaan uit naar de arts. Hoe gaat die zijn rekeningen betalen, ooit zijn brood nog verdienen..
 1. Burgemeester Bruls beëindigt te drukke campagnebijeenkomst van Baudet in Nijmegen, bekeuringen voor uitdelen flyers
  PREMIUM
  UPDATE

  Burgemees­ter Bruls beëindigt te drukke campagne­bij­een­komst van Baudet in Nijmegen, bekeurin­gen voor uitdelen flyers

  De politie heeft zondagochtend verschillende mensen op de bon geslingerd bij een campagnebijeenkomst van Forum voor Democratie met Thierry Baudet op Kelfkensbos in Nijmegen. De bekeuringen werden uitgedeeld aan mensen die op minder dan 1,5 meter afstand flyers uitdeelden. Toen het te druk werd op het plein, besloot burgemeester Hubert Bruls om de campagnebijeenkomst voortijdig te laten eindigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons
  Play

  Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons

 2. Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstratie
  Play

  Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstra­tie

Nijmegen e.o.