Heino Falcke aan het werk in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Heino Falcke aan het werk in Nijmegen. © Rolf Hensel

Meer dan vier miljard mensen zagen Heino Falckes foto van het zwarte gat: 'Ik probeer niet trots of arrogant over te komen’

interviewNIJMEGEN - Heino Falcke is een van de bekendste wetenschappers van Nederland. Vorig jaar vergaarde de hoogleraar van de Radboud Universiteit roem doordat een team van wetenschappers, waar hij een drijvende kracht in was, een foto maakte van een zwart gat. Een uniek beeld. Nu komt Falcke met een boek.

 1. ‘Rebound University’ leidt tot hilariteit op Twitter tijdens BBC-uitzending over zwarte gaten

  ‘Rebound University’ leidt tot hilariteit op Twitter tijdens BBC-uitzending over zwarte gaten

  NIJMEGEN - Sterrenkundige Heino Falcke kwam woensdagavond wereldwijd in het nieuws, nadat hij het bewijs aantoonde van het bestaan van zwarte gaten in het heelal. Alleen wist BBC even niet hoe nu precies de universiteit heet waar de onderzoeker voor werkt. ‘Rebound University’ schreef de Britse zender achter de functieaanduiding van de onderzoeker tijdens een live uitzending van BBC News.
 2. Bewijs zwarte gaten geleverd, mede dankzij onderzoeker Radboud Universiteit
  Play
  video

  Bewijs zwarte gaten geleverd, mede dankzij onderzoe­ker Radboud Universi­teit

  NIJMEGEN - Een van de grootste mysteries over het heelal is ontmaskerd: zwarte gaten bestaan, 100 procent zeker. Woensdagmiddag worden op persconferenties die gelijktijdig werden gehouden in Brussel, Verenigde Staten, Chili, China, Taiwan en Japan beelden getoond van een superzwaar zwart gat. Ze gelden als ultiem bewijs. Een Nobelprijswaardige prestatie, zo wordt alom gesteld in de wereld van de astronomie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Dit was Nederland vandaag: maandag 30 november
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 30 november

 2. Mondkapjesplicht: wordt 't chaos of valt 't allemaal mee?
  Play

  Mondkapjes­plicht: wordt 't chaos of valt 't allemaal mee?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.