Een studentenhuis in Nijmegen. Archieffoto
Volledig scherm
Een studentenhuis in Nijmegen. Archieffoto © Bert Beelen

Meer kamers dan studenten in Nijmegen

NIJMEGEN - In Nijmegen bestond het afgelopen jaar een overschot van 1.000 studentenkamers. De Nijmeegse politiek eist opheldering.

36 reacties

 • Nadenk1

  2 jaar geleden
  Zowel de kop van het artikel en de gestelde raadsvragen zijn volkomen voorbarig. Men vergelijkt het aantal studenten met het aantal beschikbare kamers. er is geen enkele wettelijke correlatie tussen beide. Te verhuren kamers zijn ook in de Nijmeegse verkameringsregels niet enkel en alleen voor studenten.  Je kan net zo goed een kop maken, overschot aan eensgezinswoningen in Nijmegen als je het aantal gezinnen (samenstelling twee partners en een of meerdere kinderen neemt) en het aantal eensgezinshuizen pakt. Omdat er nu eenmaal ook andere in dergelijke huizen wonen is er nog steeds een tekort.
 • Daan

  2 jaar geleden
  Er wordt nou eenmaal meer verdiend door de ontwikkelaars met de bouw van dure appartementen en woningen. Er wordt te veel aan de markt overgelaten. Dat is het probleem.
 • Wolff

  2 jaar geleden
  Waarom? Als er woningnood is en er maar 1 huis vrij is, dan is het solidairder om die beschikbaar te maken voor 5 mensen, dan maar voor 1. De woonlasten voor een kamer zijn vrijwel altijd lager dan de kosten voor bewoning van een heel huis. In een verkamerde woning kun je meer mensen kwijt dan eentje die niet verkamert is. Lagere woonlasten, meer woonruimtes...Hoe kun je in hemelsnaam verkamering een probleem vinden. NIk snap niet waarom de politiek het beter vindt dat ik in mijn eentje een hele gezinswoning zou moeten bezetten, terwijl er door verkamering ook nog 3~4 anderen in zouden kunnen
 • Wolff

  2 jaar geleden
  Naast studenten, kunnen ook andere mensen op kamers willen wonen. Vooral voor alleenstaande mensen onder in de maatschappij is een "kamer" een mooie oplossing.Denk aan -Eenverdieners in de bijstand of op een andere uitkering.- Eenverdieners met een minimum inkomen.- Keihard werkende Oost Europese gastarbeiders. - oud studenten die door de gemeente gecreëerde schaarste in de woningmarkt in Nijmegen niet terecht in een sociale huurwoning, of koopwoning. Verkamering, is geen probleem voor de woningvoorraad maar juist een oplossing. 
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Goedkope starterswoningen komen er nooit meer bij want nu mag er niet eens gebouwd worden door het stikstof geneuzel. Ook zal de nieuwbouw aan de hoogste isolatie en energiezuinige regelgeving moeten voldoen. (geen verwarming op gas, elektrisch koken, etc etc)Daarnaast worden de bouwvakkers verplicht nieuwe bedrijfswagens aan te schaffen met schone motor, moeten ze verplicht voor hun AOW gaan sparen en zich verzekeren en dat maakt hun uurloon alleen maar hoger. Dan worden hun busjes vaak opengebroken wat de kosten opdrijft en het ergste van alles is dat er geen bouwvakkers meer zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.