Volledig scherm
Impressie van de woontoren die moet verrijzen aan de Spoorstraat in Nijmegen.

Meer kansen voor hoogbouw in stad

NIJMEGEN - Hoogbouw boven de 65 meter boven NAP is weer toegestaan in de regio Nijmegen. Defensie heeft de problemen met radarverstoring door 'wolkenkrabbers' voor de vliegcontrolepost op de militaire basis Volkel opgelost.

Sinds 2007 heeft Defensie zich diverse malen tegen Nijmeegse hoogbouwplannen gekeerd, omdat de torens het raderzicht op binnenkomend vliegverkeer te veel zouden gaan storen. Dat leidde tot het schrappen van negen verdiepingen van het nieuwbouwplan van Doornroosje bij het Stationsplein. Het aantal flats bij dit popcentrum werd zo flink beperkt.

Defensie heeft het radarzicht fors verbeterd door beelden van diversre radarstations beter aan elkaar te koppelen. De bouw van de vorige week gepresenteerde Talis-toren bij de Spoorstraat, 75 meter, is hierdoor geen enkel probleem meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond  gecanceld vanwege verbouwing concertzaal
    Update

    Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond gecanceld vanwege verbouwing concert­zaal

    NIJMEGEN - Jan Smit (32) moet zijn fans vandaag teleurstellen. De zanger zou vanavond een concert geven in Nijmegen in Concertgebouw De Vereeniging, maar nu blijkt dat het pand nog lang niet toegankelijk is wegens verbouwingen. De Volendammer is pissig en doet op Instagram zijn verhaal. ,,Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld!”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.