Volledig scherm
Impressie van de woontoren die moet verrijzen aan de Spoorstraat in Nijmegen.

Meer kansen voor hoogbouw in stad

NIJMEGEN - Hoogbouw boven de 65 meter boven NAP is weer toegestaan in de regio Nijmegen. Defensie heeft de problemen met radarverstoring door 'wolkenkrabbers' voor de vliegcontrolepost op de militaire basis Volkel opgelost.

Sinds 2007 heeft Defensie zich diverse malen tegen Nijmeegse hoogbouwplannen gekeerd, omdat de torens het raderzicht op binnenkomend vliegverkeer te veel zouden gaan storen. Dat leidde tot het schrappen van negen verdiepingen van het nieuwbouwplan van Doornroosje bij het Stationsplein. Het aantal flats bij dit popcentrum werd zo flink beperkt.

Defensie heeft het radarzicht fors verbeterd door beelden van diversre radarstations beter aan elkaar te koppelen. De bouw van de vorige week gepresenteerde Talis-toren bij de Spoorstraat, 75 meter, is hierdoor geen enkel probleem meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.