Dansende Syriërs in 2017 tijdens de flashmob voor de Primark in Nijmegen.
Volledig scherm
Dansende Syriërs in 2017 tijdens de flashmob voor de Primark in Nijmegen. © DG

Meer maaltijden en danslessen door vrijwilligers Mawteni dankzij steun Oranje Fonds

NIJMEGEN - Mensen uit verschillende culturen met elkaar in contact brengen middels speeddates, koken, muziek en dans: de Nijmeegse Mawteni Foundation krijgt 2000 euro van het Oranje Fonds om dat voor elkaar te krijgen. 

Robert Warda is de drijvende kracht achter de stichting die in 2017 voor het eerst van zich liet horen met een flashmob, een verrassingsdans, voor kledingwinkel Primark op Plein 1944 in Nijmegen. ,,Ik ontmoet veel vluchtelingen die graag iets terug willen doen of willen laten zien wat ze in huis hebben’’, vertelt Warda. ,,De meesten kennen de Nederlandse taal nog niet goed, maar muziek en dans is universeel. Tijdens de flashmob  konden ze ingestudeerde dansen laten zien.’’

In juli 2018 werd de Mawteni – ‘mijn land’ – Foundation opgericht. Inmiddels doen ruim 100 vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, Soedan en Nederland vrijwilligerswerk via de stichting. Van het organiseren van speeddates, tot het geven van gitaar- en pianoles in het Huis van Compassie. En iedere vrijdag bereiden vrijwilligers een maaltijd voor de bewoners van het Oud Burgeren Gasthuis. 

Warda wil dit initiatief uitbreiden zodat binnenkort ook andere mensen, van buiten het gasthuis, van zo’n maaltijd kunnen genieten. Verder gaat Mawteni zich dit jaar meer richten op het organiseren van danslessen en -voorstellingen.

Warda is ‘erg tevreden’ met de financiële injectie van Oranje Fonds: ,,Hiermee kunnen we onze vrijwilligers een reis- en onkostenvergoeding betalen.’’ 

Naast het fonds waarvan koning Willem-Alexander en koningin Máxima beschermpaar zijn, ontvangt de stichting ook bijdragen van onder meer de gemeente Nijmegen,  Kerk in Actie en het online platform Wijdoenmee.nu.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.