Meerdere schutters lossen schoten op straat in Nijmeegse wijk

VideoNIJMEGEN - Nijmegen is vrijdag aan het begin van de middag opgeschrikt door een schietincident. Daarbij werden 'meerdere schoten gelost door verschillende betrokkenen', meldt de politie. Dat gebeurde vanuit een of twee rijdende auto's. Mogelijk hadden de schutters het op elkaar gemunt, stellen omwonenden. 

Volledig scherm
Onderzoek na het schietincident in Nijmegen. © DG

Er is niemand gewond geraakt bij het voorval op straat in de omgeving van het Danielsplein in de wijk Heseveld.

Volgens de politie is er rond 13.10 uur geschoten op de kruising van de Steven Vennecoolstraat met de Danielsweg in Nijmegen-West. De daders gingen er vandoor en zijn nog spoorloos.

Volgens een woordvoerder ter plaatse is er niet specifiek op een huis geschoten. De politie onderzoekt de zaak en is specifiek op zoek naar meerdere inzittenden van een weggereden zwarte VW Polo of Golf, meldt de politie Gelderland via Twitter. Het is niet duidelijk in welke richting de auto is weggereden. Ook zou een BMW bij het incident betrokken zijn.

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

Volledig scherm
Onderzoek na het schietincident in Heseveld. © Paul Rapp
Volledig scherm
Onderzoek na het schietincident in Nijmegen. © GinoPress
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.