Meijhorst is volgens de inwoners veel rustiger dan dat het zo'n tien jaar geleden was.
Volledig scherm
PREMIUM
Meijhorst is volgens de inwoners veel rustiger dan dat het zo'n tien jaar geleden was. © Paul Rapp

Meijhorst: Groene wijk laat slecht imago achter zich

Hoe is het nu in...? Deel 4NIJMEGEN - Sommige wijken in Nijmegen hebben een stempel. Ooit gekregen. Maar waarom? En past dat imago nog wel bij de wijk? Verslaggever Vince Decates gaat op stap met bewoners. Aflevering 4: Meijhorst.

Volledig scherm
© M Kuster

Meijhorst als een rustige, groene wijk om in te wonen. Wie het twaalf jaar geleden had uitgesproken, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Grote onrust zorgde ervoor dat de wijk landelijk negatief in het nieuws kwam.

'Meijhorst is een rustige wijk: de opbouw is ruim en er is volop groen met alle parken en waterpartijen'', vertelt wijkbewoner Hette Morriën (72) over de wijk waar ze al 43 jaar woont.

Grote onrust in de wijk zorgde ervoor dat Meijhorst in 2007 landelijk nieuws werd. In het najaar werd onder andere jongerencentrum in brand gestoken. Het was de aanleiding voor een periode van intimidatie van buurtbewoners en autobranden. De zomer van 2008 sloeg de vlam in de pan. De politie trad hard op en toenmalig burgemeester Thom de Graaf stelde een gebiedsverbod in voor zo'n vijftig jongeren. Enkele malen werd de wijk schoongeveegd. Een aantal notoire overlastplegers werd opgepakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.