Volledig scherm
© Marc Bolsius

Meldpunt eikenprocessierups: in 24 uur al bijna 1.500 meldingen

kaartNIJMEGEN - Het meldpunt eikenprocessierups waarbij mensen kunnen aangeven waar de rups is aangetroffen, heeft in 24 uur al een kleine 1.500 meldingen gekregen. Het meldpunt werd dinsdagmiddag ingesteld door de Gelderlander: hotspot is de omgeving Doetinchem, zo blijkt.

De Gelderlander wil graag inzicht in waar de problemen met de eikenprocessierups het grootst zijn.

Daarvoor is een interactieve kaart op de website gezet, die ook gebruikt kan worden om te zien welke plekken maar het beste gemeden kunnen worden.

De haartjes van de eikenprocessierups zorgen voor bulten en jeuk, maar kunnen ook voor infecties zorgen in de ogen. Honden die in de rupsen happen, lopen het gevaar hun tong kwijt te raken.

Plaag wordt te groot

De rups komt dit jaar drie keer zoveel voor als vorig jaar, zo heeft het kenniscentrum eikenprocessierups bekend gemaakt. Verschillende politieke partijen dringen bij natuurminister Carola Schouten aan op een landelijk actieplan, omdat de plaag te groot wordt en gemeenten de bestrijding van de rups niet meer aankunnen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.