Volledig scherm
'Meester Megens' geeft ook rekenlessen op Youtube. © Peter van Huijkelom

‘Meneer Megens’ uit Nijmegen is leraar van het jaar: ‘we mogen best trotser zijn op het mbo’

updateDirk Megens is gekozen tot Leraar van het jaar. Megens werd als beste verkozen bij de mbo-docenten. De prijs is zaterdag uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht.  Hij kreeg de prijs van onderwijsminister Arie Slob. 

Megens geeft les op het ROC in Nijmegen. Op zijn YouTube-kanaal MeneerMegens legt hij uit hoe rekenvraagstukken worden opgelost. Het kanaal is erg populair en heeft meer dan 5.000 volgers.   

De nieuwe Leraar van het jaar is trots op de eretitel. ,,Ik ben er heel blij mee. Er is geen mooiere waardering dan dit. Ik ben voorgedragen door de studenten en een vakjury geeft me deze titel. Daar heb ik bijna geen woorden voor.”

Als Leraar van het jaar wordt Megens een jaar lang het gezicht van het mbo-onderwijs in Nederland. Megens: ,,Mijn slogan is dat we best wat trotser mogen zijn op het mbo-onderwijs. Het is leuk en heel belangrijk werk. Daar ga ik me ook het komende jaar vol voor inzetten. Een beter imago is ook belangrijk om nieuwe collega's te vinden want veel studenten op de pabo vragen zich af of werken bij het mbo leuk is. Het antwoord is ja.”

Twee andere genomineerde docenten uit deze regio wonnen niet. Jan van Ven, basisschoolleraar in Overloon greep naast de prijs bij het primair onderwijs. De Tielse ROC-docent Hilco van de Kraats was genomineerd in dezelfde categorie als Megens. 

Megens zelf staat maandag gewoon weer voor de klas. ,,In de ochtend geef ik een tentamen financieel management. Dat gaat gewoon door hoor. Dus leerlingen, vergeet je rekenmachine niet!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.