Screenshot van de aanval van het rund op de vrouw bij de Spiegelwaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot van de aanval van het rund op de vrouw bij de Spiegelwaal. © DG

Mens versus natuur: wie moet zich aanpassen? ‘Het zijn geen knuffeldieren, die leuk zijn voor een selfie’

NIJMEGEN - Beroering alom over een filmpje waarop te zien is hoe een Schotse hooglander in Nijmegen, in het populaire recreatiegebied aan de Spiegelwaal, een vrouw op de hoorns neemt en in de lucht slingert. De dieren zijn na het incident verplaatst. En dat stuit op zware kritiek. Moet het dier wijken voor de mens, of juist andersom? 

29 reacties

 • Tom Hond

  1 dag geleden
  Dat de mens de natuur sloopt is ook een onderdeel van de natuur.
 • Jan Kopper

  1 dag geleden
  Levensgevaarlijk die beesten, je kunt niet zeggen dat deze mevrouw geen afstand hield. Heel goed dat ze deze beesten hebben weg gehaald. Ook niet meer terug plaatsen.
 • Hulshof

  1 dag geleden
  Eigenlijk kun je niet spreken van "wilde dieren" of "natuur" als je bedoelt dat er Schotse hooglanders ergens op een min of meer afgesloten terrein rondlopen en als ze in sommige periodes verplaatst worden b.v. i.v.m. veiligheid. Het is gewoon een goedkope manier van beheer van graslanden. Je zou er net zo goed Nederlandse koeien kunnen laten grazen. Veel veiliger en het levert ook nog eens iets op.
 • JP Witzand

  1 dag geleden
  Wij lopen altijd even om of keren om als we zo'n kudde hooglanders tegenkomen. Gewoon afstand houden. Wat is daar nou zo moeilijk aan...
 • Mies Gooyer

  2 dagen geleden
  De berm moet gemaaid, weg met die bijen. De Schotse Hooglanders horen niet op de Spiegelwaal. Allemaal uitspraken van egoistisch mensen die liever een tuin vol met beton hebben en niets met dier en natuur hebben. Liever een geitenwollensok dan een empathieloos betonblok.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.