De deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling verzamelden bij concertgebouw de Vereeniging.
Volledig scherm
De deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling verzamelden bij concertgebouw de Vereeniging. © DG

Met 834 lopers naar Arnhem voor de Nacht van de Vluchteling

NIJMEGEN/ARNHEM - De Nacht van de Vluchteling beleeft in Nijmegen zijn vierde editie: 834 lopers zijn om klokslag 24 uur vertrokken vanaf concertgebouw de Vereeniging voor een 40 kilometer lange wandeltocht - via Slijk Ewijk - naar Arnhem. 

19 reacties

 • Peter Van Brakel

  2 jaar geleden
  Helemaal gelijk, ziekelijk
 • Fred Schuit

  2 jaar geleden
  Men heeft geen idee wat sommige vluchtelingen hebben doorgemaakt. En dat is maar goed ook. Vluchteling wordt je namelijk niet voor je lol; je verlaat niet voor niets huis en haard. Dat doe je omdat je geen keuze hebt.
 • KNUP

  2 jaar geleden
  Trots dat ik heb mee gelopen 
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die niet willen inzien dat mensen die een heel veilig continent oversteken om specifiek hier te komen geen echte vluchteling meer zijn. Op het moment dat je je land in oorlog uit bent in het buurland ben je veilig. Ga je verder zoek je geen veiligheid maar een nieuwe plek om te wonen. Prima, kan ik volledig begrijpen maar daar zijn andere regels voor. Hoe eerlijk is het dat mensen die hierheen willen emigreren aan allerlei regels moeten voldoen terwijl mensen die hier gewoon heenkomen en zielig doen alles voor niks krijgen?
 • IkWeetHet

  2 jaar geleden
  Mensen die het gruwelijke oorlogsgeweld ontvluchten willen heel graag geholpen worden. Net zoals bijvoorbeeld de 1000-den Betuwenaren tijdens WO-2 liefdevol werden opgevangen door onze zuiderburen. Informeer maar eens bij de door jou genoemde oudere Nederlanders, Michel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.