De regenboogvlag wordt door de stad gedragen.
Volledig scherm
PREMIUM
De regenboogvlag wordt door de stad gedragen. © Gerard Verschooten

Met regenboogvlag door de stad op Roze Woensdag: de LHBTI-acceptatie ligt onder vuur

NIJMEGEN - Roze Woensdag is dit jaar niet het bekende uitbundige LHBTI-feest, want er is geen Vierdaagse. Toch is de dag niet stilletjes voorbijgegaan. De diversiteit werd woensdag gevierd, maar er klonk ook een ander, somberder geluid: LHBTI-acceptatie ligt onder vuur. 

7 reacties

 • toon janssen

  1 jaar geleden
  en de reacties hier zeggen weer genoeg hoe nodig het is. Op TV lachen ze zich suf om Geer & Goor, want een grappige homo is heel anders dan de homo-buurman in de straat. Schijn-acceptatie.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  'Opvattingen door de strot duwen'... 'Aanpassen aan 0,0001% van de populatie'... en straks volgt ongetwijfeld meer van dat fraais. Meer bewijs is er niet nodig om te zien dat dergelijke manifestaties vooral heel hard nodig zijn. De man voelt zich kennelijk in zijn masculiniteit bedreigd. Hahaha. Het wordt hoog tijd dat de samenleving eens wat meer ontspant. Leven en laten leven, mensen.
 • pe arjo

  1 jaar geleden
  Steeds maar weer de terreur van een minderheid. De handhavers en politici kijken weg en roepen wat over diversiteit en samen iets oplossen Vrijheden staan onder druk maar optreden, ho maar.. Liever een nieuwe commissie en praatgroep oprichten en maar hopen dat er ander nieuws is. Al decennia is dat het beleid van laf Nederland.
 • Fannie Casteel

  1 jaar geleden
  Dus de maatschappij moet zich aanpassen aan 0,0001 % van de populatie !!! Het moet niet gekker worden.
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Homo acceptatie ligt helemaal niet onder vuur. Sterker nog, die is al 20 jaar geleden afgerond en volledig normaal geworden. En uit Amsterdams onderzoek is gebleken dat homo haat voornamelijk komt van jonge moslim mannen. Maar dat wordt iedere keer met de mantel der liefde genegeerd. Liever zeggen we dat de hele maatschappij hieraan schuld heeft, kan de alfabet maffia weer het slachtoffer uithangen. En de alfabet maffia is me toch een freakshow. En staat 100%los van gewone niet hetero mensen. ..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen