De regenboogvlag wordt door de stad gedragen.
Volledig scherm
PREMIUM
De regenboogvlag wordt door de stad gedragen. © Gerard Verschooten

Met regenboogvlag door de stad op Roze Woensdag: de LHBTI-acceptatie ligt onder vuur

NIJMEGEN - Roze Woensdag is dit jaar niet het bekende uitbundige LHBTI-feest, want er is geen Vierdaagse. Toch is de dag niet stilletjes voorbijgegaan. De diversiteit werd woensdag gevierd, maar er klonk ook een ander, somberder geluid: LHBTI-acceptatie ligt onder vuur. 

8 reacties

 • toon janssen

  3 maanden geleden
  en de reacties hier zeggen weer genoeg hoe nodig het is. Op TV lachen ze zich suf om Geer & Goor, want een grappige homo is heel anders dan de homo-buurman in de straat. Schijn-acceptatie.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  'Opvattingen door de strot duwen'... 'Aanpassen aan 0,0001% van de populatie'... en straks volgt ongetwijfeld meer van dat fraais. Meer bewijs is er niet nodig om te zien dat dergelijke manifestaties vooral heel hard nodig zijn. De man voelt zich kennelijk in zijn masculiniteit bedreigd. Hahaha. Het wordt hoog tijd dat de samenleving eens wat meer ontspant. Leven en laten leven, mensen.
 • John Fender

  3 maanden geleden
  Gaat het echt werken als je een andere opvatting en acceptatie keer op keer door de strot wordt geduwd?
 • pe arjo

  3 maanden geleden
  Steeds maar weer de terreur van een minderheid. De handhavers en politici kijken weg en roepen wat over diversiteit en samen iets oplossen Vrijheden staan onder druk maar optreden, ho maar.. Liever een nieuwe commissie en praatgroep oprichten en maar hopen dat er ander nieuws is. Al decennia is dat het beleid van laf Nederland.
 • Fannie Casteel

  3 maanden geleden
  Dus de maatschappij moet zich aanpassen aan 0,0001 % van de populatie !!! Het moet niet gekker worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.