Beeld van de staking door de metaal- en technieksector die vorige week in Eindhoven plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de staking door de metaal- en technieksector die vorige week in Eindhoven plaatsvond. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Metaal- en techniekarbeiders uit de regio gaan staken: ‘Voorgestelde loonsverhoging belabberd’

NIJMEGEN - Vakbondsleden uit de metaal- en technieksector in Gelderland leggen vrijdag het werk neer. Op het P+R-terrein bij de Ovatonde in Nijmegen-Noord wordt een ‘staakstraat’ ingericht. Inzet van de actie zijn onder meer een ruimere loonsverhoging, afschaffing van de jeugdlonen en een regeling waardoor ouderen drie jaar eerder kunnen stoppen.

8 reacties

 • Johann Janssen

  1 week geleden
  @Els Weber-van Dreuten de werkende kunnen er wel degelijk iets aan doen. zij krijgen ook eens pensioen en willen hier ook van kunnen genieten. dus wekenden kom voor je pensioenrechten op en zet de werkgevers onder druk. de werkgevers ondersteunen het kabinet door op de VVD te stemmen.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 week geleden
  Hugo, daarvoor moet je bij de regering zijn met hun onnozele eisen, daar kunnen de werkenden helemaal niets aan doen.
 • Peter Galen

  1 week geleden
  Karwei werk is ook zwaar werk daarom is het belangrijk dat ouderen 3 jaar eerder kunnen stoppen met werken. Dat moet in de cao gereld worden.
 • Hugo van 't Woudt

  1 week geleden
  Hebben jullie enig idee wat de gepensioneerden achterlopen op hun pensioenuitkering van hun fonds?
 • Els Weber-van Dreuten

  1 week geleden
  Peter is zeker ook manager, die verdienen het geld wat door de arbeiders met de de handen uit de mouwen opgebracht wordt maat het niet krijgen. Jan de arbeider levert al jaren in blijkt uit de cijfers van het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.