Maximaal 100 op de snelweg.
Volledig scherm
Maximaal 100 op de snelweg. © ANP

‘Milieu alleen te redden met drastische maatregelen: halveer veestapel en verbied openhaard’

NIJMEGEN - De maximumsnelheid op de snelweg omlaag, halvering van de veestapel, stoppen met biomassacentrales, geen verlenging van de A15 en een verbod op open haarden. Alleen met drastische maatregelen kan Nederland zijn stikstofuitstoot weer op een aanvaardbaar niveau krijgen.

240 reacties

 • Beelzebub 666

  3 jaar geleden
  Stap dan uit deze wereld, laat u ook geen voetafdrukken meer achter, goed voor het milieu.
 • Beelzebub 666

  3 jaar geleden
  Het grootste probleem is de E.U. en onze regering die overal mee instemt.- Klimaat akkoord, grootste onzin, kost ons honderden miljarden.- Nederland nog steeds de grootste netto betaler aan de E.U.- Stikstof akkoord direct mee stoppen, gaat ons vele miljarden kosten- Invoering Euro koste ons vele miljarden.- Gelukzoekers vele miljarden en misdaad.- Pensioenen gaan er aan schuld Euro en E.U. was al voor de invoering voorgewaarschuwd._ Invloed Nederland in de E.U. ... 3,5%Dus daarom er uit.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Het is bar en boos, nieuwe bouwprojecten worden nu door (linkse) actiegroepen,rechters en de Raad van State verboden vanwege stikstof uitstoot.Wel meer inwoners via massa-immigratie... maar geen nieuwe woningen en geen aanpassing van ons wegennet. Hoe is ons land over 10 of 20 jaar?
 • Biker

  3 jaar geleden
  Idd als regering/overheid een klimaatovereenkomst tekenen, bepaalde beloftes aangaan en een maand later verkondigen dat er in 10 jaar een miljoen woningen bij moeten komen. Ook natuurgebieden etc. moeten opgeofferd worrden. Een maand nadat ons land het klimaatakkoord ondertekende kocht dezelfde staat voor meer dan €700 mio aandelen in Schiphol. Deze mogen vervolgens groeien met het aantal vluchten. Dit soort achterlijk beleid doet de tranen in je ogen springen, niet van het lachen...
 • Biker

  3 jaar geleden
  Je hebt een heel goed punt ValeNova. We blijven dweilen met de kraan over. De hvh mensen en niet te vergeten hun levenstijl bepaalt de vraag naar goederen en diensten. Het is zo simpel minder mensen is minder vraag naar alles. De wereld zal een stuk leefbaarder worden en blijven. Het kan de redding zijn zelfs. Maar in het rijke westen waar groei helig is in combinatie met de geloven die het krijgen van veel kinderen adoreren gaat het nog even duren vrees ik.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen