Actie van Extinction Rebellion op open dag van Engie in Nijmegen tegen de mogelijke bouw van een gascentrale.
Volledig scherm
PREMIUM
Actie van Extinction Rebellion op open dag van Engie in Nijmegen tegen de mogelijke bouw van een gascentrale. © DG

Milieuactivisten demonstreren bij Engie: ‘Geen nieuwe fossiele gascentrale in Nijmegen’

NIJMEGEN - ‘Wees eerlijk’ en ‘Gas is niet duurzaam’. Met die leuzen op spandoeken voerde milieuclub Extinction Rebellion zaterdag actie bij het Engie-terrein tijdens een open dag voor omwonenden, bedrijven en andere geïnteresseerden. Ook deelden de demonstranten pamfletten uit waarin zij ageren tegen de plannen om een nieuwe gascentrale te bouwen op het Engie-terrein.

10 reacties

 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Activisten moeten er zijn maar tegenwoordig struikel je over alle clubjes die het allemaal mooi weten te vertellen, ik word er echt doodmoe van.
 • Hans Jacobs

  2 maanden geleden
  De aarde warmt snel op. We krijgen jet klimaat van midden en zuid frankrijk
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Ik zou de namen van deze demonstrante noteren en meteen afsluiten van de elektriciteit. Gas is één van de schoonste energiebronnen die er bestaan. Dus snel beginnen met die bouw!
 • Hendrik de Weyer

  2 maanden geleden
  Als we betaalbare energie willen behouden zullen we voorlopig nog wel dit soort centrales nodig hebben. Maar als ik zo naar die activisten kijk zijn dat nou niet bepaald de mensen die in de problemen komen vanwege een hoge energierekening. En dan is het natuurlijk makkelijk praten.
 • Peter Daanen

  2 maanden geleden
  Laten ze er maar een geothermie-warmtecentrale bouwen. Engie heeft jaren geleden slinks de opsporingsvergunning voor heel Nijmegen naar zich toe getrokken en doet er nu niets mee. De gemeente kijkt doofstom en blind de andere kant op.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen