Een Cougar-helikopter van Defensie.
Volledig scherm
Een Cougar-helikopter van Defensie. © ANP

Militaire helikopter mag patiënten van Radboudumc vervoeren

NIJMEGEN - Nijmegenaren die binnenkort een militaire helikopter laag boven hun stad zien vliegen hoeven zich geen zorgen te maken. De Provincie Gelderland heeft toestemming verleend aan helikopters van Defensie om patiënten met het coronavirus vanuit het Radboudumc vervoeren. 

De helikopters van Defensie zijn groter en kunnen dus meer patiënten vervoeren dan de reguliere traumahelikopters die nu soms ingezet worden om patiënten te vervoeren.

De Provincie Gelderland heeft deze week toestemming verleend om met grotere helikopters te landen bij het Nijmeegse ziekenhuis. Normaliter is dit niet toegestaan. 

Heliplatform moet nog worden gecontroleerd

Defensie moet deze week nog wel even controleren of het heliplatform van het ziekenhuis de zwaardere helikopter kan dragen. Ook moet de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport goedkeuring verlenen. 

Als die toestemming er is, kunnen de vluchten van start gaan. Vanwege extra overlast die de helikopters geven, vinden de vluchten voorlopig alleen overdag plaats. In noodsituaties mag hiervan worden afgeweken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.