Schets van de nieuwe loopbrug mét liftbaan, zoals die in de toekomst gebouwd zou kunnen worden over de Nijmeegse Waalhaven. Een dergelijk ontwerp zou uniek zijn in Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Schets van de nieuwe loopbrug mét liftbaan, zoals die in de toekomst gebouwd zou kunnen worden over de Nijmeegse Waalhaven. Een dergelijk ontwerp zou uniek zijn in Europa. © Eigen foto/gemeente Nijmegen

Miljoen méér voor liftbaan? Hoe eenvoudige loopbrug symbool werd voor inclusiestrijd van een hele stad

NIJMEGEN - Een loopbrug over de Nijmeegse Waalhaven kan tóch voor iedereen toegankelijk worden. Een nieuw ontwerp met een speciale liftbaan voor rolstoelers maakt dat mogelijk. Extra kosten: 1,1 miljoen euro. De vraag is: welke prijs vindt de stad inclusie waard?

19 reacties

 • Hans Jacobs 1

  1 week geleden
  Het is een binnenvaart haven, dus of een dure exclusieve brug of een ophaalbrug die prima bediend kan worden door de havenmeester, schepen moeten naar binnen kunnen en er weer uit, ik ben niet zo van wethouder Vergunst maar die wilde toch echt een normale brug, maar door het gedram van de oppositie kwam deze er niet, benieuwd waar dezelfde oppositie het geld vandaan wil halen om deze 1,1 miljoen te kunnen financieren.
 • Daan Janssen

  2 weken geleden
  En gelukkig worden dit soort dingen in Nijmegen ook nooit gesloopt door tuig. Ik begin alvast te sparen voor de verhoging van de gemeentelijke belastingen.
 • Leon Graaf

  2 weken geleden
  @J.Franssen, Dan hou je er geen rekening mee dat in Nijmegen West nog honderden nieuwe huizen worden gebouwd en er een nieuwe Waalkade komt met een wandelroute langs de Waal. (Apeldoorn gaat anders om met dit soort situaties)
 • Jeroen Franssen

  2 weken geleden
  @Leon: Hier 2 goede argumenten: 100 meter verderop ligt een straat/voetpad waar iedereen overheen kan. De gemeente heeft hier de uitgelezen kans om te laten zien hoe inclusief ze echt is: Bouw geen brug en spendeer het bespaarde geld aan gehandicapte mensen. Koop bijvoorbeeld een bus voor dat gehandicapte meisje uit Apeldoorn wat deze week in de krant stond. Alleen al van het bespaarde onderhoudsgeld kan jaarlijks een familie een aangepaste bus krijgen, echt helpen ipv opzichtig deugen.
 • Jaap De Graaf

  2 weken geleden
  @Leon, dat vindt jij betaalbaar? En wat denk je van onderhoud van dat ding? Die kan elke week gereviseerd worden waarschijnlijk en het is gewoon niet uit te leggen dat onze inclusieve bestuurders zoveel geld weggooien in deze tijden van bezuinigen. Waar ligt de grens van dit woke ideaal?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen