De Waalhaven in Nijmegen, waar momenteel twee cruiseschepen liggen voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waalhaven in Nijmegen, waar momenteel twee cruiseschepen liggen voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Archieffoto. © Paul Rapp

Miljoenen liters vervuild water belanden in Nijmeegse haven door fout ambtenaar, maar rechter verscheurt boete

Door een fout van een ambtenaar is twee jaar geleden per ongeluk maar liefst 3 miljoen liter verontreinigd water in de Waalhaven terechtgekomen. De gemeente Nijmegen erkent schuld, maar de boete van 4000 euro hoeft niet betaald te worden.

16 reacties

 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @AJAvR: De ambtenaar in kwestie is wel degelijk vervolgd, maar de rechter heeft hem strafrechtelijke immuniteit verleend. Het lijkt erop dat u niet weet wat dat is. U zou er goed aan doen zich eerst eens goed te verdiepen in een onderwerp en pas dan een ter zake dienende reactie te geven.
 • A.J.A. van Rossum

  2 maanden geleden
  @E.Busch Het criterium "wordt de ambtenaar er persoonlijk beter van" slaat nergens op. Wanneer iemand in de zorg bijvoorbeeld een fout maakt, wordt deze ook vervolgd én bestraft. Waarom zou dat niet voor ambtenaren moeten gelden? Moeten we elke fout maar door de vingers zien?
 • Patrick Clusters

  2 maanden geleden
  Wat mij betreft stapt Bruls op. Zoveelste debacle onder zijn hoede.
 • ruud jan

  2 maanden geleden
  Vanaf het ENKA terrein gaat er een buis lopen die zwaar vervuild grondwater direct in de Rijn gaat lozen... Mag ook zo maar. Wat doet dan een borsteltje dat door leiding waterstelsel gaat? Mag hopen dat het schoon is.
 • Marco Adriaan

  2 maanden geleden
  De Pikmeer-arresten. Aan de ene kant wel te begrijpen dat een ambtenaar niet (altijd) vervolgd kan worden voor schade/acties die door uitoefening van zijn/haar functie ontstaan. Wel "apart" dat er dan blijkbaar helemaal niemand verantwoordelijk is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen