Volledig scherm
Het lege Tiemstrapand op de hoek van Wolfskuilseweg en Energieweg. © Paul Rapp

Miljoenenclaim dreigt voor gemeente Nijmegen vanwege Tiemstrapand

NIJMEGEN - De eigenaren van het Tiemstrapand in Nijmegen-West dreigen de gemeente Nijmegen met een claim van ‘minstens twee tot drie miljoen euro’. Als de gemeente een procedure doorzet om de woonbestemming van het pand te halen, kan Nijmegen meteen de miljoenen alvast reserveren. 

Dat betoogde advocaat Caren Schipperus woensdagavond tijdens de Politiek Avond op het stadhuis, namens de huidige investeerdersgroep verenigd in Stichting de Wolfskuil. 

De investeerders willen het voormalige kantoorgebouw op de hoek Wolfskuilseweg-Energieweg, dat inmiddels is verbouwd tot een complex van circa 70 à 80 appartementen, weer laten bewonen. De huidige bestemming ‘gemengd’ laat ruimte voor wonen. Maar de gemeente wil dat niet. Wonen pal langs de drukke Energieweg en nabij industrieterrein Nijmegen-West is ongezond en volstrekt onwenselijk, vindt de gemeente. 

Nijmegen denkt niet dat risico groot is

Diverse politieke partijen, met name Stadspartij DNF en VoorNijmegen.Nu, vragen zich af waarom de gemeente per se de woonbestemming wil intrekken. Ook maken ze zich zorgen over de miljoenenclaim. Wethouder Vergunst wilde niet zeggen hoe groot de kans is dat de claim ook betaald moet worden, omdat de zaak nu ‘onder de rechter’ is. In stukken staat dat het risico volgens de gemeente niet zo groot is, omdat de bestemmingsplanwijziging al eerder is aangekondigd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.