Miljoenenclaim tegen gemeente om Tiemstrapand in Nijmegen

NIJMEGEN - Er hangt de gemeente een claim van minimaal 5 miljoen boven het hoofd na een uitspraak van de Raad van State. Nijmegen wilde geen vergunning afgeven voor het voormalige Tiemstrapand als woonruimte met tachtig appartementen. Ten onrechte, oordeelt 's lands hoogste rechter. 

21 reacties

 • ARRA

  4 jaar geleden
  Vele leegstaande (kantoor)panden zouden omgebouwd kunnen worden naar woonruimte. Het is jammer dat bij de realisering hiervan weer problemen ontstaan tussen de gemeente Nijmegen en pandeigenaren. In goed overleg zou e.e.a. toch opgelost moeten kunnen worden zonder een rechtsgang. 
 • dks

  4 jaar geleden
  Maar de kiezers oftewel de belastingbetaler zal wel weer voor de zoveelste blunder op moeten draaien!
 • Inwoner

  4 jaar geleden
  Onterecht afgewezen , dat is een fout , met het scherm ervoor voldoet het aan de eisen en mag er gewoon gewoond worden , dus gemeente wees flink en betaal voor je fouten , de kiezers zullen jullie hopelijk genadeloos hierop afrekenen!
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Het bestemmingsplan sluit daar wonen niet uit, zie: https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=96087&summary_only=&q= 
 • Tinto Rouge

  4 jaar geleden
  Klinkt als een wanhoops-offensief van Jeroen van Erdelen en Humphrey Janssen. De publiciteit zoeken voor wat commotie maar laten we eerlijk zijn, er hangt nog helemaal niks boven het hoofd van de gemeente. Daar is nog helemaal niet over gesproken door een rechter.En ja ze hebben een risico genomen door niet eerst een woonvergunning te regelen, die zat er eerst niet op en dus kan je er vanuit gaan dat die niet wordt gegeven. Heb geen medelijden met die knullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.