Volledig scherm

Miljoenenpremies voor Nijmeegse onderzoekers

NIJMEGEN - Vijf wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen.De vijf behoren tot een groep van 32 vooraanstaande onderzoekers die een zogenaamde 'Vici'-laureaat krijgen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Barbara Franke van het Donders Instituut krijgt de Vici-premie voor haar onderzoek met behulp van fruitvliegjes naar de oorzaken van ADHD. Bram van Ginneken van UMC St. Radboud ontwikkelt computersoftware voor CT-scans waarmee in een vroeg stadium longkanker kan worden opgespoord. Joost Hoenderop, eveneens van het Radboud-ziekenhuis, onderzoekt de moleculaire kracht van magnesium. K. Roelofs, verbonden aan de faculteit sociale wetenschappen, bestudeert het ontstaan van posttraumatische stressklachten bij politie-agenten. Ronald Roepman, ook verbonden aan UMC St. Radboud, wil ontrafelen hoe signaaloverdracht tussen lichaamscellen werkt en hoe verstoring van die signalen kan worden voorkomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Megaknuffel voor Stevenskerk betaalt zich alsnog uit
    PREMIUM
    ´t Plein

    Megaknuf­fel voor Stevens­kerk betaalt zich alsnog uit

    Eindelijk komt er geld van het rijk voor de restauratie van de Stevenskerk: 5,5 miljoen euro. Een godsgeschenk noemen sommigen het al. In 2011 en 2012 lagen er al aanvragen, maar Den Haag gaf geen cent. De stichting die dit eeuwenoude rijksmonument, het icoon van Nijmegen, beheert, mopperde flink. Maar wat de organisatie vooral deed was het bundelen van krachten om de historie van de Stevenskerk én de bijzondere mogelijkheden als ontmoetingscentrum nogmaals voor het voetlicht te brengen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.