Met onder meer afzetlinten zorgen kraamhouders ervoor dat bezoekers van de Nijmeegse markt voldoende 'corona-afstand' van elkaar houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Met onder meer afzetlinten zorgen kraamhouders ervoor dat bezoekers van de Nijmeegse markt voldoende 'corona-afstand' van elkaar houden. © Foto: Bert Beelen

Minder bezoekers en flink minder omzet voor Nijmeegse markt

NIJMEGEN - De helft minder bezoekers. Kraamhouders met 30 tot 40 procent minder omzet. En een bijna verlaten Burchtstraat. Het coronavirus treft de Nijmeegse zaterdagmarkt hard. Toch gloort er een sprankje hoop. 

Afzetlinten. Met stoepkrijt getekende wachtplaatsen. Ontsmettingsdoekjes over pinapparaten. En overal alarmerende teksten. ‘Houd 1,5 meter afstand’, waarschuwt een bord van de gemeente. ‘Eten thuis opeten.’ Ook op de Nijmeegse markt is zaterdag niet aan de Covid-19-maatregelen te ontkomen. 

Quote

In deze tijd hebben mensen geen behoefte aan kleding of schoenen. Ze gaan voor eerste levensbe­hoef­ten

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.