Bananen
Volledig scherm
PREMIUM
Bananen © Dreamstime

Minima verdienen fruitpakket met 75 kilometer lopen: ‘Nu loop ik en spring ik om genoeg fitcoins te sparen’

NIJMEGEN - Nijmegenaren met weinig geld kunnen bij de Vincentius Vereniging een fruitpakket ophalen als ze 75 kilometer hebben gelopen. Met het project wil de hulporganisatie minima aanzetten tot een gezondere levensstijl.

12 reacties

 • Katoren

  10 maanden geleden
  Fruit is anders best prijzig, daarvan mag de BTW best naar beneden.Dat zou ook fijn zijn voor gezinnen met kinderen, zodat de gezonde keuze binnen bereik ligt.Een stuk fruit eten is niet moeilijk.
 • Kleinnagelbrink

  10 maanden geleden
  Gezond eten is niet duurder dan ongezond Maar ongezond is wel vaak makkelijker. Daar zit de kneep. Geen zin hebben om goed te koken. Ik zag ze uien kopen, GESNEDEN! heel duur en een ui op zich kost niks, idem GESNEDEN champignons . En eeuwig van die kant en klare rotzooi , te veel zout, te veel suiker   Een krop sla, een komkommer, kost allemaal bijna niks  Beter dan die frituurtroep
 • Uw Buurman

  10 maanden geleden
  Ik denk dat beter sociaal beleid begint met het wegnemen van de armoede-val als je wel gaat werken of een vrijwilligersvergoeding ontvangt.
 • Wilfred Geen_nee

  10 maanden geleden
  Waarop baseer je deze uitspraken?  Heb je een onderzoek ingesteld?  Kom je met harde feiten? Nee......je onderbouwing is er niet. Dat is nog erger dan waar je de andere reageerders van beticht.
 • Wilfred Geen_nee

  10 maanden geleden
  Precies. Wij waren vroeger behoorlijk arm maar aten wel gewoon gezond. Minima die geen auto kunnen betalen fietsen bijv alle afstanden. Dat is al gezond. Bovendien zijn er genoeg armere mensen die dagelijks wel gewoon gezond eten kopen bij Lidl of Aldi. Heel erg vervelend dat een groep die het al moeilijk heeft, zo'n vervelend plakkaat krijgt opgedrukt. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Nijmegen e.o.