Foto ter illustratie: drukte op de Waal bij Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: drukte op de Waal bij Nijmegen. © Paul Rapp

Minister: Gelders ontgasverbod niet rechtsgeldig

NIJMEGEN - Het verbod op varend ontgassen, waarmee de provincie Gelderland het vrijlaten van giftige (benzeen)dampen op de Waal en Rijn wil tegengaan, is juist op die rivieren helemaal niet rechtsgeldig. Dat zegt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in antwoorden op Kamervragen, naar aanleiding van berichtgeving in De Gelderlander.

26 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  Altijd de VVD. Eerst Bieze met Vink, dan weer Dijkhoff die kerncentrales wil en nu weer Van Nieuwenhuizen die enorme luchtvervuiling toelaat. Zij is ook van de herrie vanuit Lelystad en het legaal(!) dumpen van verontreinigd slib in plassen en meren in Nederland. Plus nog veel meer voorbeelden waar Rutte en Co. een potje van maakt: teveel CO2, teveel NOx, teveel pesticiden ... hoe kan zo’n VVD al deze schade toch veroorzaken? Onbegrijpelijk dat iemand nog op deze Neo-Liberalen stemt, deze opportunisten!
 • Harmen van den Heuvel

  4 jaar geleden
  Het meest belachelijke wat er bestaat. Alles er aan doen om automobilisten uit hun auto te krijgen vanwege milieu. En tank schepen het meest giftige en kanker verwekende gas gewoon te mogen dumpen. Mijn oude werkgever kreeg een mega boete voor het vrijkomen van benzeen. En schepen mogen het gewoon lozen.Over rechts ongelijkheid gesproken.
 • Titus

  4 jaar geleden
  Dat is het exact!  Spijker op de kop.
 • Gut

  4 jaar geleden
  nou in ieder geval leidt het lekker af!
 • Gut

  4 jaar geleden
  Lekker hoor die VVD.... Ongehoord... slipafval uit andere landen met gif erin, nu dit weer... wat is vrijhandel toch leuk, hang er een prijskaartje aan en laat de schatkist vollopen. Verhoog de ziektekostenpremies en laat de mensen creperen in de benzeen
 1. Veel herriemeldingen Herfstdrift; juist mensen die niét vlakbij wonen, klagen en dat komt hierdoor
  PREMIUM
  3

  Veel herriemel­din­gen Herfst­drift; juist mensen die niét vlakbij wonen, klagen en dat komt hierdoor

  NIJMEGEN - Zo’n 26.000 mensen vierden dit weekend een fijn feestje op Herfstdrift in Nijmegen. Toch beleefde niet iedereen plezier aan het dancefestival. Tientallen Nijmegenaren klaagden over geluidsoverlast. Opvallend, want de lawaailimiet werd niet overschreden. En de meldingen over het geboem-boem kwamen vooral van mensen die verder van het festival af woonden. Hoe zit dat?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen