Volledig scherm
Het stadseiland Veur-Lent is in augustus het decor voor het Democratiefestival. © Johan Roerink/Aeropicture

Ministers en parlementariërs trappen politieke jaar af met tweedaags Democratiefestival in Nijmegen

NIJMEGEN - Het stadseiland in de Waal bij Nijmegen wordt op 30 en 31 augustus overspoeld met kabinetsleden, parlementariërs en andere geïnteresseerden die met elkaar het feest van vrijheid en democratie willen vieren. Als het aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken ligt, groeit het tweedaagse Democratiefestival uit tot de jaarlijkse aftrap van het politieke seizoen.

Hoewel alle 355 burgemeesters vandaag een persoonlijke uitnodiging hebben gekregen, is het feest nadrukkelijk bedoeld voor een brede doelgroep. Op het festivalterrein Veur-Lent kan door jong en oud met politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties worden gepraat en gedebatteerd. Over de toekomst van Nederland en over kwesties die zij belangrijk vinden. 

Daarnaast kunnen bezoekers er genieten van muziek, theater, sport en verschillende exposities en excursies. Op het terrein is ook plaats voor diverse horecatentjes. 

Jaarlijks

Het evenement is afgekeken van drukbezochte festivals in Scandinavië en de Baltische staten. Tijdens de eerste editie van het Democratiefestival hoopt de organisatie - in handen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten - op zo’n 3.500 bezoekers per dag. De komende tien jaar moet het uitgroeien tot een evenement dat jaarlijks duizenden festivalgangers naar de Waalstad trekt.

Het tweedaagse Democratiefestival op het stadseiland Veur-Lent is gratis te bezoeken. Kaarten zijn te verkrijgen op democratiefestival.nu. Op die website wordt ook het programma bekendgemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.