Volledig scherm
Tally Weijl is failliet © Joram Janssen

Modezaak Tally Weijl in Nijmegen failliet

NIJMEGEN - Kledingwinkel Tally Weijl in Nijmegen is maandag leeggehaald. Eigenaar Eureka Retail is gisteren failliet verklaard. Het bedrijf bezat drie filialen, waaronder die in de Molenstraat in Nijmegen.

Een klant die maandagmorgen binnenliep in een nog gevulde winkel werd verteld dat er niet meer gewinkeld kon worden. Haar werd verteld dat ook de twee andere Tally Weijl-filialen van Eureka Retail, in Venlo en in 's Hertogenbosch, gelijktijdig geruimd zouden worden.

Het personeel, dat nog niet ingelicht was over de situatie, zat maandag buiten voor de deur tussen de verhuisdozen, terwijl er binnen in de winkel alleen nog lege kledingrekken stonden. Het is niet bekend of Tally Weijl in Nijmegen definitief dichtblijft nu de franchisenemer failliet is. Vorig jaar zijn er al meerdere Tally Weijl-filialen definitief gesloten, onder meer in Den Haag.

Online shoppen

Reden van de teloorgang van het modebedrijf is de nieuwe formule waar Tally Weijl in 2012 op is overgestapt, zo heeft het bedrijf laten weten. De doelgroep bestond voor die tijd vooral uit vrouwen van tussen de 16 en 35 jaar, maar zes jaar geleden is besloten meer te focussen op meisjes en jonge vrouwen van 11 tot 25 jaar. Deze groep zou minder te besteden hebben en bovendien veelal online shoppen. Daardoor daalden de omzetten bij Tally Weijl.

Tally Weijl heeft meerdere vestigingen in Nederland. De keten komt van oorsprong uit Zwitserland en is uitgegroeid tot een keten met filialen in meer dan veertig landen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.