Volledig scherm
Onder meer met dit spandoek werd Susan Krumins door haar familie aangemoedigd. © Foto Evelien Kuijken

Moeder Susan Krumins: Ik durfde niet te kijken

BERLIJN/ NIJMEGEN - Zilver op de 10 kilometer, na een heroïsche strijd met de Europese top. Ouders, fans en sponsors van Susan Krumins-Kuijken komen woorden te kort om de verrassend goede prestatie van de Nijmeegse op woensdagavond te beschrijven. 

,,We zijn trots op haar’’, laat ook de gemeente Nijmegen weten. Een felicitatiebrief is al onderweg naar de atlete die zowel in 2014, 2015 als 2017 Nijmeegs sporter van het jaar was.

Quote

Ik ken dat wel van haar. Ze gaat tot het absolute uiterste.

Moeder Susan Krumins-Kuijken

,,Ongelooflijk. Wat een avond, wat een race.’’ Nauwelijks een half etmaal na de finish van Susan op het EK in Berlijn toonde Henk Stevens, een van de 'ontdekkers' van het Nijmeegse hardlooptalent, zich nog diep onder de indruk. ,,Het viel me op dat Susan voor de race ongelooflijk ontspannen was. Maar tsjonge jonge, wat is ze diep gegaan voor deze tweede plaats.’’ 

Susans moeder, Tineke Kuijken, volgde de wedstrijd live vanaf de tribunes. Hoewel ze het naar eigen zeggen niet op kon brengen de hele race te volgen. ,,Nee, die spanning, daar heb ik echt problemen mee’’, laat ze weten vanaf een Berlijnse camping, waar ze deze week met man, kinderen en enkele zussen verblijft. 

,,Af en toe keek ik natuurlijk wel, maar ik loop liever wat rond. Anders wordt die knoop in mijn maag alleen maar groter. Ik heb wel meegekregen dat Susan tactisch heel slim heeft gelopen. Al was ze tegen het einde wel helemaal gesloopt. Ik ken dat wel van haar. Ze gaat tot het absolute uiterste.''     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.