Actie van leerlingen om het Dominicus College te behouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Actie van leerlingen om het Dominicus College te behouden. © David van Haren

‘Moedige’ bestuurders Dominicus College krijgen bijval van andere schoolbesturen

NIJMEGEN - Heb begrip voor de pijnlijke keuze om het Dominicus College te sluiten. Dat vragen de bestuurders van Nijmeegse middelbare scholen in een open brief aan leerlingen, docenten en ouders.

15 reacties

 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  @ Saskia Claasz Coockson: Al meer dan 3 jaar geleden bogen directie en leraren zich bij Dominicus al over steeds maar verder teruglopende aantallen aanmeldingen, enerzijds vanwege het teruglopend aantal leerlingen in het algemeen in deze regio en anderzijds omdat er gedurende de laatste 30 jaren alleen maar scholen zijn bijgekomen die allemaal in dezelfde vijver vissen. Het rapport, waarmee u schermt, is inderdaad zijn geld gewoon niet waard en overbodig. Misschien de realiteit eens accepteren?
 • MV Braam

  2 maanden geleden
  Natuurlijk staan deze bestuurders achter het bestuur VoCampus....Ze hebben er belang bij dat de ene school opgeheven wordt, zodat hun school kan blijven bestaan! Daarnaast vist de Notre Dame Des Anges hun leerlingen uit dezelfde vijver!
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  Nou weet ik dat bestuur, management en directie in een andere wereld leven dan degene op de werkvloer en werkelijkheid, maar als die aannames van dalende leerlingenaantal net zo betrouwbaar zijn als de immigratiecijfers heb ik er een hard hoofd in. Afbreken gaat snel genoeg, maar opbouwen? Jammer, dat die bestuurswereld altijd last hebben van een korte termijnvisie. Over de lange termijn wordt nooit gedacht. Besparing nu, verdubbeling kosten over een x aantal jaar.
 • Saskia Claasz Coockson

  2 maanden geleden
  En deze hiervoor genoemde redenen zijn terug te vinden in het second opinion rapport van Galan groep. Niks onderbuik, gewoon onafhankelijk onderzocht. Daarnaast waren er door grote inzet van het personeel meer dan voldoende aanmeldingen voor het nieuwe jaar maar is dit door het ‘per ongeluk’ uitlekken van het fusie (en later sluiting) nieuws vakkundig de nek omgedraaid.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Och, net als in de politiek zijn bestuurders 1 pot nat en die dekken elkaar wel. Het Mondial college wil deze locatie hebben en die 'moedige' bestuurders krijgen dan wel een functie bij deze organisatie of een andere. Zoals mijn oma altijd zegt, grote honden bijten elkaar niet. En lijkt mij als er minder leerlingen zijn, hard te geloven met die massa-immigratie, dat de oplossing dan juist betere profilering en kwaliteit is, niet de handdoek in de ring gooien. Maak je school de beste toch?
 1. Eerste succesje sit-in Dominicus is binnen: ‘Komende donderdag gesprek’
  PREMIUM
  update

  Eerste succesje sit-in Dominicus is binnen: ‘Komende donderdag gesprek’

  NIJMEGEN - Zo’n honderd leerlingen van het Dominicus College en de Monnikskap houden sinds dinsdagochtend een sit-in in de aula van hun school aan de Energieweg in Nijmegen. Door niet naar de les te gaan maar spelletjes te spelen met elkaar, protesteren leerlingen tegen de voorgenomen sluiting van hun school. Het eerste succesje is inmiddels geboekt: het college van bestuur heeft toegezegd komende donderdag met de leerlingen in gesprek te gaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.