De deelnemers aan de eerste reeks ‘Uit Mijn Keuken’, met de Nijmeegse Corine en Anneke (derde en vierde van links).
Volledig scherm
De deelnemers aan de eerste reeks ‘Uit Mijn Keuken’, met de Nijmeegse Corine en Anneke (derde en vierde van links). © Omroep Max

Moedige Nijmeegse vegan-kok Anneke overleeft aangebrande tempeh in ‘Uit Mijn Keuken’

NIJMEGEN - ‘Mag ik even een knuffel?’ De Nijmeegse Anneke Comello zat er even doorheen toen de tempehsticks die ze haar gasten wilde voorzetten, aangebrand bleken. En dan was er ook nog kritiek op de door haar gehanteerde buffetvorm. Maar het kwam goed. 

De maaltijd die ze met haar vriendin Corine serveerde in de derde aflevering van het Max-programma ‘Uit Mijn Keuken’ kreeg van haar collega-deelnemers een mooie 7,9. 

Sportief en direct

Anneke en Corine serveerden hun gasten een volledig veganistisch driegangenmenu à 34 euro per persoon, exclusief drankjes. De setting, in de gezamenlijke huiskamer in het Lentse ecodorp Eikpunt, was bijzonder. 

Het Nijmeegse duo valt de hele week al op door hun sportiviteit en positieve houding. Daarnaast durft Anneke direct te zijn. Zo vraagt ze haar mede-deelnemers onbevreesd naar hun oordeel over de soms niet-alledaagse gerechten. Ze oogstte zo lof voor haar toetje, een crumble van noten met rabarber, geserveerd met slagroom van kokosmelk.

De andere deelnemers bleken het allemaal in zekere mate interessant te vinden om eens te proeven van de veganistische keuken. 

Wat is Uit Mijn Keuken?

Een nieuw programma van Omroep Max dat het midden houdt tussen het inmiddels erg populaire Bed & Breakfast en culinaire programma’s als Masterchef. Het wordt deze week voor het eerst elke werkdag uitgezonden op NPO1 (19.00 uur)

Vijf koppels die een huiskamerrestaurant runnen, koken een maaltijd voor elkaar. Ze beoordelen elkaars kookkunsten en de entourage en krijgen feedback van culinair recensent Petra Possel.

Commentaar

Anneke (rechts) en Corine tijdens hun dipmoment in de uitzending van 'Uit Mijn Keuken'.
Volledig scherm
Anneke (rechts) en Corine tijdens hun dipmoment in de uitzending van 'Uit Mijn Keuken'. © NPO

De uitzending bood ook het nodige voer voor discussie. De drankjes met eetbare bloemen bijvoorbeeld, leverden commentaar op. Evenals de keuze om, net als bij Annekes reguliere restaurant, het hoofdgerecht als buffet te presenteren. 

Dat werd door mede-deelnemers als ongezellig en risicovol beoordeeld: Immers, de kans dat je samen eet met je partner is bij een buffet veel kleiner. En de kans dat het eten afkoelt, is weer groter. 

Anneke bleef uiteindelijk fier overeind met een keurig eindcijfer, voorlopig goed voor een tweede plaats in het ‘klassement’. 

Sociale media

De uitzending zorgde verder voor veel activiteit op sociale media als Twitter. Naast veel humoristisch bedoeld en kritisch commentaar was er ook bijval voor de twee Nijmeegsen, die zo enthousiast bezig zijn met een levensstijl waarin ze hun geluk vinden.

Hieronder een bloemlezing van de leukste tweets over ‘Uit Mijn Keuken’:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.