Moet ik mijn stoep sneeuwvrij maken? En als ik val en iets breek, wie is dan aansprakelijk?

VideoNIJMEGEN/ARNHEM - De straten die nu nog wit zijn, blijven wit tot het gaat dooien. Of je moet als buurt zelf je straat sneeuwvrij maken? Want de gemeentelijke sneeuwschuivers komen niet langs. Werkgever of winkelier? Aan de slag, want anders kun je een rekening gepresenteerd krijgen.

11 reacties

 • Bart Nijhuis

  2 maanden geleden
  @Ewoud: Helemaal eens. Bij deze hoeveelheden sneeuw kun je beter de stoep niet schoonmaken. Op een besneeuwde stoep loop je veel stabieler en glij je minder snel uit. Wel moet je schoenen met een goede profielzool dragen. Een schoongemaakte stoep wordt vaak nat doordat water uit de smeltende, geruimde sneeuw loopt en is na een nachtje vorst dan weer spekglad. Schoonmaken is schijnveiligheid.
 • Anne Dijk

  2 maanden geleden
  @Sylvia, en als je op vakantie bent terwijl je stoep ondersneeuwt. Hoe moet je dan vegen?
 • Gosina Baast-Versfeld

  2 maanden geleden
  Stoep en tot eigen deur maken we altijd schoon. De weg voor de deur wordt helaas niets mee gedaan. Gisteren kwam voor het eerst de sneeuwschuiver langs op de doorgaande weg. Helpt niet echt als de sneeuw al tot ijs is gereden. De zoutverdeler stond ook niet aan. Was dus meer bezig met van een ijsbaan een nog gladdere ijsbaan aan het maken.
 • Ewoud van de Wetering

  2 maanden geleden
  Straks komt er overdag dooi en 's nachts vorst. De stoepen die mensen hebben schoon gemaakt zijn het aller gevaarlijkst. Waar dik sneeuw ligt heb je de minste kans op uitglijden. Dat is nu zonder dooi al zo.
 • Johan Derksen

  2 maanden geleden
  Het trottoir is gemeente eigendom, die moet daar zorg voor dragen !!! vanaf gemeentelijke eigendom tot aan je voordeur is voor rekening van de bewoner cq winkelier !!! Maar het is wel zo fatsoenlijk om het stukje trottoir even mee te vegen, maar het is zeker geen plicht !! al doen gemeenten het vaak wel zo laten overkomen !! Kosten zijn hoog voor de gemeenten als ze elke trottoir in hun gemeente gebied moeten schoon houden !!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio
  Play

  Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio

 2. Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsincident Hengelo

  Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsin­ci­dent Hengelo

Nijmegen e.o.