Volledig scherm
De man die even na het schietincident werd gezien op de Vredeman de Vriesstraat. © Politie/ANP

Mogelijk doelwit van liquidatiepoging in Heseveld vastgelegd op camera, maar wie is het?

NIJMEGEN - De politie toont dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht beelden van het vermoedelijke doelwit van de liquidatiepoging in de Nijmeegse wijk Heseveld op 21 september. Rond 13.00 uur werd op die dag ter hoogte van de Steven Vennecoolstraat en Daniëlsweg vanuit een zwarte Volkswagen Golf geschoten op een voetganger. Die schoot onmiddellijk terug.

Volgens de politie zijn er in een tijdsbestek van enkele minuten zeker vijftien kogels afgevuurd. Geen daarvan raakte doel. Beide schutters vluchtten meteen en wisten te ontkomen. Zij zijn nog steeds niet gevonden.

Een paar minuten later wordt op de Vredeman de Vriesstraat een voetganger op een bewakingscamera vastgelegd, 100 meter van het kruispunt waar geschoten is. Hij slaat daar volgens de politie het Kapiteelpad in. Omdat de politie niet weet wie de man is, wordt het beeld van de man vanavond in Opsporing Verzocht getoond. De politie hoopt op tips.

Ook de auto is op camerabeelden vastgelegd. Die werd net voor de schietpartij op de nabijgelegen Paul Krugerstraat gefilmd en ook even daarna als de auto weer terug rijdt richting de Neerbosscheweg. Die beelden werden al eerder verspreid.

Eerdere aandacht voor de zaak in het opsporingsprogramma leverde al 70 tips op over de zaak. De politie hoopt ook nu weer op nieuwe tips. Volgens omwonenden was er een tweede auto bij de schietpartij betrokken. De politie noemt deze tweede auto tot nu toe niet.

Volledig scherm
De auto van waaruit waarschijnlijk geschoten is. © Opsporing Verzocht
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.