Houtrook kan voor veel overlast zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtrook kan voor veel overlast zorgen. © ANP XTRA

Mogelijk verbod op overlast door houtrook in Nijmegen

NIJMEGEN - De Nijmeegse raad wil overlast door houtrook aanpakken. Eigenaren van houtkachels moeten hulp krijgen om de uitstoot van fijnstof en roet te verminderen. Verder wil de Nijmeegse gemeenteraad dat er - als dat juridisch mogelijk is - een verbod komt op deze overlast. 

68 reacties

 • Pieter

  2 jaar geleden
  Houtstook is misdadig: het verpest de luchtkwaliteit en daarmee de gezondheid en het woongenot van omwonenden, en die bomen doen er tientallen jaren over om te groeien waarna ze in luttele minuten voor een beetje warmte en zogenaamde 'gezelligheid' worden vernietigd. Totaal idioot dit.
 • depapa

  2 jaar geleden
  Grappig. Vooral GroenLinks stemmers stoken "gezellig" hout.
 • Zeldenrust

  2 jaar geleden
  Sorry mienstad, Ik laat mij nimmer tegenhouden te BBQ-en! Gewoon goede kwaliteit kolen gebruiken en niet de goedkope zooi van de super of tankstation. Ik verstook per jaar 40 tot 60 kilo topkwaliteit kolen in mijn BBQ. Niemand klaagt OK niet bij navraag. Het blijkt wel weer dat de lieden van GL weer eens iets te zeuren willen hebben, het is tenslotte bijna verkiezingstijd. Ps, ik heb astma.
 • Rhodi

  2 jaar geleden
  weer het typische Nijmegse geneul... IK heb , Ik wil pffff ga zo de kachel stoken want tegen de avond koelt het af en ik ga voor niemand! in de kou zitten.
 • LegendaryCarlos

  2 jaar geleden
  Ga 's avonds eens de hond uit laten in een buurt waar lekker veel kachels worden gestookt met een dikke elastiek om je nek gedraaid, je neus en mond dichtgeplakt met alleen een rietje om door te ademen. Weet je precies wat heel veel mensen door moeten maken omdat wat zeikerds niet op een schone energiesoort willen verwarmen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen